Tasarruflarınızı aktif gelire mi pasif gelire mi yatırıyorsunuz?

Tasarruflarımızın pasif gelirler ile değerlendirilmesi konusunda çevremizden bir çok tavsiye almışızdır, alıyoruzdur. Fakat pasif gelirleri seçerken ve tasarruf ederken nerelere dikkat ediyoruz bi gözden geçirelim istedim.

Öncelikle tasarruf nedir, pasif gelir nedir bi anlamlarına bakalım. Tasarruf; (bir şeyi) dilediği biçimde kullanma yetkisi veya parayı ya da tüketilecek herhangi bir şeyi dikkatli kullanma, idareli harcama olarak tanımlanmış. Pasif gelir ise çok az vakit harcayarak veya hiç vakit harcamadan gelir elde etme yöntemidir. Yanı tasarruflarınızın sizin için çalışmasıdır.

Bu iki terimin yanına ekonomistlerin eklediği 3. bir terim olan aktif gelir ise pasif gelirin verimli kazanç sağlayarak sizin standart gelirinizin üstüne çıkarak ekonomik özgürlüğünüzü kazanmanızı sağlayacak yöntemdir.

Pasif gelir aktif geliri kapsar durumda olsa da doğru bir aktif gelir yatırımı sizin tüm pasif gelirlerinizi bir anda alt edebilir.

Yukarıda bahsi geçen ekonomik özgürlük için şöyle bir hesaplama mevcut. Aylık harcamalarının 300 katı birikime sahip bir birey ekonomik özgürlüğe sahiptir.

Bu özgürlüğü erişmek için de yapılması gereken doğru zamanda doğru karara yönelmek için tasarruf etmek biriktirmek gerekir.

İşte tam bu aşamada kendi ihtiyaçlarımdan yola çıkarak kurguladığım basit ve kullanışlı harcama yönetimi ve borç takip programından bahsetmek istiyorum.

Kullanımı oldukça basit bu programa c pinti – harcama yönetimi sayfasından ulaşabilirsiniz.

C pinti harcama yönetimi nasıl kullanılır?

C pinti harcama yönetimi programı kullanımı oldukça basittir. Hızlıca açacağınız üyelik ile belirli bir tarih aralığı belirleyerek tasarruf varlığınız üzerinden limitinizi belirleyip hızlıca hazırlanan plan doğrultusunda kullanıma başlayabilirsiniz.

Program size belirlediğiniz harcama aralığı {örneğin 1 gün, 2 gün vs.) doğrultusunda limitinizi belirler. Yaptığınız harcamaları her eklemenizde günlük ve genel limitinizden düşerek, isteğiniz doğrultusunda kategorize eder. Böylelikle nereye ne kadar harcama yaptığınız analiz ederek tasarruf edebilirsiniz.

Yaptığınız harcamaları detaylı olarak görebilir, grafik üzerinde inceleyebilirsiniz.

Ayrıca profil sayfasından vadeli vadesiz borçlarınızı ekleyebilir, taksitleri ödedikçe güncelleyebilir, bitince silebilirsiniz.

Bireysel ihtiyaca binaen hazırlanmış bu program tamamen ücretsizdir. İlgili sayfayı mobil cihazınızda ana ekrana ekle yaparsanız mobil uygulama olarak kullanabilirsiniz.

Detaylar hakkında sormak istediğiniz soruları yorumlarda belirtebilir, yaptığınız geri dönüşler ile gelişmesine katkı sağlayabilirsiniz.

  • Ne düşünüyorsunuz?